сряда, 1 февруари 2012 г.

Иван Стамболов >> Сула в огледалния свят

Книгата "Сула в огледалния свят" е съставена от кратки текстове, обединени тематично в три части. "Размисли и реклами", "Ъплоуднати постинги за делитване", "Алкохол"

С "анализ" на реклами се занимава първата част на книгата, озаглавена "Размисли и реклами". Всъщност това са брилянтни паровдии и остроумен коментар на рекламите, които често стават смешни в стремежа си да направят впечатление и да изпъкнат сред другите реклами.

Втората част е озаглавена "Ъплоуднати постинги за делитване", което е и заглавието на блога Sulla.bg. В нея са отпечатани текстове, които не са за реклами, но са в същия духовит стил като "Размислите" и са написани с тънка ирония, която заслужено ги нарежда сред образците на нонсенса.

Третата част "Алкохол" е по-особена. Формално текстовете в нея са анонимни, макар всички да знаят, че не са. Иван Стамболов никога не е потвърдил, нито ще потвърди, че е автор на "Алкохол" и на случките с впиянчените бонвивани, което обаче не му пречи да присвои текстовете и да ги публикува в "Сула в огледалния свят".

Издателство Сиела


Няма коментари:

Публикуване на коментар