вторник, 5 юни 2012 г.

Невяна Кънчева >> Пърленки. Чеснови хлебчета. Фокачи

Как сами да си приготвим вкуснотии от тесто

Пърленка, името й го подсказва, по правило се пече на жар в пещ. Или върху плочата на старата бабина печка. Ами ако не разполагаме с нито една от тези "екстри"?...
Чесново хлебче можете да си хапнете в толкова много разновидности, колкото и не можете да си представите - от бяло или ръжено брашно, с добавка на ароматни треви и сухи подправки, на лук и сирена...
Фокача - това според италианците е "недовършена пица". Тестото й наистина напомня тестото за пица. Формата й традиционно е елипсовидна или правоъгълна и - пак традиционно - по повърхността й се правят симетрични вдлъбнатини...

Издателство Колхида

Пърленки. Чеснови хлебчета. Фокачи в Хеликон

Пърленки. Чеснови хлебчета. Фокачи в Books.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар