събота, 17 август 2013 г.

Невяна Кънчева >> Бирена кухня

Купувате ли бира вкъщи?

А случва ли се да остане недопита бутилка, която ви дразни с присъствието си в хладилника? А сега го отворете! Има ли недопита бира? Има. Значи – баварска салата, супа с джинджифил по чешки, гръцки питки? Или пък един огромен татарски пирог!

В световната кулинария бирата постепенно измества виното, защото е перфектна за сосове и маринати, сочни задушени меса и риба, ароматен ориз, изключително вкусен хляб, пухкави панировки…

Съвет от специалистите: не се притеснявайте да използвате бира дори за закуски, защото при високата температура алкохолът се изпарява и остава само горчиво-карамеленият и неповторим вкус на питието.
И ви казвам – сетете се за по-вкусна закуска от бирени палачинки, поръсени обилно с кашкавал.

Издателство Колхида

Бирена кухня в Хеликон


Няма коментари:

Публикуване на коментар