четвъртък, 1 декември 2011 г.

Астрид Линдгрен >> Мили мой Мио

 За един смел принц и вълшебствата на въображението

Книга изпълнена с приключения, доброта и вълшебства, с приятелство и вяра в доброто, за да стигнем...
Един ден малкият Босе от Стокхолм разбира, че е принц от Земята накрай света и че истинското му име е Мио. В тази приказна страна момчето намира любящ баща, верни приятели, чуден летящ кон. Но и там доброто и злото са в тежка битка. Рицарят Като владее страшни магии и само принц с огнен меч може да се изправи срещу него...
... В края на книгата Мио обяснява, че вече от доста време живее в приказната страна и рядко се сеща за живота си преди. Той заявява, че леля Едла греши, ако си мисли, че Босе е още е там някъде, в Тегнерската градина, играе си сам и гледа осветените прозорци, зад които децата вечерят със своите родители. Малкият разказвач пламенно настоява, че „Бу Вилхелм Улсон е в Страната накрай света и му е хубаво, много хубаво при неговия баща, краля“.

Издателство ПАН

Мили мой Мио в Хеликон

Мили мой Мио в Books.bg

"Кой светна луната?" Книжка за любопитни дечица от 4 до 7 години

В книжката "Кой светна луната?" ще се запознаеш с Любка и нейната мила баба, която притежава важната книга: "Туй-онуй".
Ха! Ама какво е това? Уж е приказка - пък ти си герой в нея... и то доста важен, защото от теб зависи приказката да стигне до своя край! И то как - с куп забавни, странни и любопитни игри!
И това далеч не е всичко! Оказва се че към книгата има и диск, в който цялата история е оживяла! Ей на - приказката сама се разказва! А игрите се движат и говорят - и има още куп неща, които в книгата остават скрити!
Цяло приключение!.


Мая Бочева - Уики е написала и илюстрирала тази красива и умна детска книга с много любов и [ все още ] детско любопитство... :-)

Страничката на книжката Кой светна луната?

Линк към сайта на Книжарници Хеликон