петък, 9 декември 2011 г.

Конете | Фотоалбум от Димитър Христов [ 54ka ]

От неговите фотоси чувам тропота...

... Фотографиите на коне в сайта му ме поразиха. Окото му бе хванало всичко, което се очаква от един кон. Мощ, грация, устрем, вихър... В четириногите черни красавци всеки мускул е трептене и усилие, всеки скок е полет над препятствието. Всичко това Димитър успява да запечата в миг.
Не съм виждала по-добри кадри от дисциплината надпрепускване. Галоп, нагайка, хвърчаща кал, устремен жокей, око на кон... и всичко това в един кадър.
Когато се снима един кон, за мен това е повече от изкуство, а Митко сякаш е помолил коня да позира. Това е магия. Табуна или стадото като че ли са по-лесни за запечатване. Но и в двата случая съм убедена, че Димитър Христов се разбира с конете. Което се удава на малцина. Екатерина Дончева, Гл. редактор на списание ЕЗДА
Фотоалбумът "Конете" на Димитър Христов е преклонение и обяснение в любов към хилядолетния приятел и спътник на човека, конят – като другар, помощник и блян. От незапомнени времена конят следва човека, или пък човекът - коня. Всъщност, вървят заедно през вековете, в хармония, човекът – променящ се и търсещ, коняттърпелив побратим и все така съвършен.
Horsebook  |  54ka.org

Хартиено издание и електронна книга

Албумът Конете в Хеликон

Албумът Конете в Books.bg






Няма коментари:

Публикуване на коментар