четвъртък, 29 март 2012 г.

Невяна Кънчева >> Ароматни треви и сухи подправки

Наричали ароматните треви и сухите подправки „похвала за готвача

Боб чорба без джоджен? Това би било истинско оскърбление за националната ни кухня. Агнешко без мащерка, таратор без копър, меденки без канела?
Добавяме в тенджерата скилидка чесън, един дафинов лист, щипка бял пипер, парче джинджифил или пръчка канела и чудото става.
Но това далеч не е всичко, защото светът на подправките предлага и още, и още…
В тази книга са представени популярни, по-малко известни и почти непознати ароматни треви, сухи подправки и смеси.
Ще научим как да съчетаваме подправките и кои от тях да не смесваме, кога да ги добавяме в ястието и трябва ли да се вадят от него.

Издателство Колхида

Няма коментари:

Публикуване на коментар