понеделник, 24 март 2014 г.

Димо Колев >> Централна Стара планина [ Част 1 ]

От Кашана до Беклемето

   Продължителността на маршрутите са дадени в двете посоки: качване и слизане. Това са чистите времена за преминаване, при средно темпо на вървене, без да са включени почивките, при нормални метеорологични условия. При гъста мъгла, снежни натрупвания и други времето за преминаване по даден маршрут значително се увеличава.
   Част от маршрутите са достъпни през цялата година, други само в безснежните периоди. През зимните месеци, при наличието на сняг, задължително и с повишено внимание трябва да се преминава само по зимната маркировка, като при изкачването на върховете ползването на пикел, котки и снегоходки е задължително.
   В отделните части на пътеводителя са описани накратко всички хижи, заслони, населени места, изходни пунктове, забележителности, защитени територии, резервати, паметници и други обекти, свързани с планината.
   Почти всички маршрути преминават през територията на Национален парк Централен Балкан, а голяма част и през защитени местности и резервати. Описаните в пътеводителя пътеки са само за нагледно представяне как и от къде би могъл да се пресече Балканът, като всеки турист е длъжен да спазва разпоредбите на Паркова дирекция и други органи, и сам за себе си да преценява от къде може да преминава.

Издателство Гайд – Бургас



Няма коментари:

Публикуване на коментар