сряда, 19 ноември 2014 г.

Катарина Бивалд >> Читателите от Броукън Уийл препоръчват

За шанса да откриеш своето място в големия свят

Две много различни дами – шведката Сара и американката от Броукън Уийл Ейми – водят кореспонденция помежду си, обменят книги, писма и размисли за литературата и живота. Две години по-късно Сара решава да посети Ейми, но когато пристига, разбира, че приятелката ѝ вече я няма.
Сара се озовава съвсем сама и объркана в малкото провинциално градче. Какво ще прави тук, в това чуждо място, далеч от дома си? Но пък има чувството, че познава хората, описани в писмата на Ейми, макар да не се е срещала с тях.
Ексцентрични и своенравни, местните жители помагат на Сара да отвори книжарничка, заредена с книгите на Ейми. Заглавията са находчиво разпределени в непознати досега категории: „Без излишни думи“ за тези, които не обичат дебелите книги, „Секс, насилие и оръжия“ за любителите на кримки. Очарователните романтични романи са с етикет „За петък вечер и мързеливи недели в леглото“. 
Покрай книжарничката Броукън Уийл се събужда за нов живот, създават се нови и неочаквани приятелства, възраждат се отдавна забравени страсти.
Постепенно жителите на градчето се отдават на непознато досега изкушение – книгите. А Сара осъзнава, че освен литература, в живота има и други неща.
И точно тогава визата ѝ за престой изтича...

Издателство Ера


Няма коментари:

Публикуване на коментар