сряда, 30 май 2012 г.

Юлка >> Макс. Всичко на макс

След като „уреди” момичетата с полезни съвети, Юлка обръща внимание на мъжката половина в новата си „момчешка книга

Авторката успява ненатрапчиво и неусетно да прокарва внушенията си за това кое е добро, кое е лошо, кое е опасно, кое е неправилно, без да звучи назидателно, а като приятелско споделяне през междучасието.
В романа главният герой изминава дълъг път, изпълнен с драматични, но и комични ситуации, за да стане накрая истински мъж. А за да станеш истински мъж, оказва се, не е задължително да си правил секс на петнайсет.
Но е задължително да се влюбиш истински.
Според самата Юлка е нелепо, че у нас се смята за нередно да пише за секс в книгите за тийнейджъри - за разлика от световната юношеска литература, където това е факт от близо четирийсет години, а и повече: „За мен е по-странно, че с годините темата става все по-завоалирана и все повече табу. Най-нелепото е, че именно хората, които се възмущават така усърдно, размятат по къщите си "медицински" списания, имат специални канали на телевизора, да не говорим за онези филми на компютрите им. А аз трябва да се чудя какво да казвам на моите деца (които още са далеч от тийнейджърството), като се върнат от гости и ме питат това какво е, онова какво е, ама защо...

Издателство Кръгозор



Няма коментари:

Публикуване на коментар