вторник, 30 октомври 2012 г.

Лорън Сейнт Джон >> Белият жираф; Съдбата на слона; Последният леопард; Песента на делфините

Приключенията на 11-годишната Мартина, която живее в природен резерват в Африка. Вълнуващи истории за приятелството и вечната връзка между човека и природата, за това, че всеки от нас е отговорен за живите същества и живота, който ни заобикаля, че всички сме част от едно цяло, наречено мироздание

В деня, в който Мартина навършва единадесет години, животът й се променя напълно. Налага се да напусне дома си в Англия и да заживее в природния резерват Савубона, в Африка, заедно с баба си. Новият й дом е място колкото красиво, толкова и безмилостно, пълно с тайни и загадки. Какво крие баба й, защо всички я държат далече от животните, наистина ли тук живее бял жираф, както разказват легендите на зулусите?

Странен непознат пристига в Савубона и размахва купища документи, според които резерватът и всички животни в него му принадлежат. Дали съдбата на пустинния слон Ейнджъл няма да помогне на Мартина да запази дома си и да спаси любимия си бял жираф? Мартина и Бен предприемат рисковано пътешествие в пустинята Намиб, за да разберат това. Двамата разполагат само с тринайсет дни, за да открият истината или да загубят завинаги Савубона и животните, които обичат.

Мартина с нетърпение очаква лятната ваканция, за да язди своя бял жираф Джереми сред саваните на резервата "Савубона". Но едно телефонно обаждане обръща плановете й наопаки. Заедно с баба си и най-добрия си приятел Бен Мартина тръгва към хълмовете Матопо в Зимбабве, където животът на един великолепен леопард е в опасност. Дали Мартина и Бен ще успеят да го спасят?

Класът на Мартина отива на морска екскурзия, но корабът им е връхлетян от страховита буря. Мартина и няколко нейни съученици се оказват зад борда ­ сами сред бурните океански вълни. Над тях е нощното небе, а под тях, в океанските води, дебнат акули. Тогава се появяват делфините. Те отвеждат децата на необитаем остров, където малките корабокрушенци трябва да се научат да оцеляват заедно, въпреки различията помежду си. Дали дарбата на Мартина ще й помогне да спаси съучениците, себе си и делфините? Дали необикновените й сили ще са с нея, когато са й нужни най-много?

Четири романа във футляр

Издателство Фют



Няма коментари:

Публикуване на коментар