понеделник, 24 юни 2013 г.

Ребека Ан Колинс >> Хрониките на Пембърли

Светът на Викторианска Англия, с трепетите на героите и онова невероятно чувство, което „Гордост и предразсъдъци” носи на милиони читатели по целия свят...

Мистър Дарси е еталон за аристокрация и успешно управление на семейните владения, но времената се променят – индустриализацията чука на вратата и това ще промени обществените порядки, давайки отражение върху живота на всички в английската провинция. Каролайн Бингли убеждава брат си да купят процъфтяваща текстилна фабрика, но Дарси скоро разбира, че печалбите са големи, защото фабриката жестоко експлоатира детски труд. Семейство Дарси са твърдо решени да не трупат богатство за сметка на нарастващата бедна класа в Англия. Семейството се бори с настъпващите промени и се опитва да запази морала и традициите от едно безвъзвратно отминало време.
Ребека Ан Колинс представя още цял куп нови герои, наследници на незабравимите персонажи от „Гордост и предразсъдъци”, а някои от познатите ни герои достигат естествения завършек на литературния си живот.

Издателство Сиела



Няма коментари:

Публикуване на коментар