петък, 24 август 2012 г.

Гозбите на мама. Сефарадска кухня

Анджинара, Скариди, Риба с доматен сос, Осолен паламуд, Ябълков сладкиш, Масапан...

От кухнята се носи упойващо ухание на
любима гозба. Нещо познато, нещо вкусно,
довяващо спомени от ранните детски години.
Ухания, които те обгръщат с уюта на дома,
в който си отраснал...

"Посвещаваме тази книга на една стара магьосница-вдъхновителка.
На Анета, която някога забъркваше божествени отвари със смес от любов, сръчност и  вдъхновение." Зита, Даниела, Жаклин

Терминът сефарад е употребен в Библията и обозначава Иберийския полуостров. Прието е с този термин да се наричат живелите на Иберийския полуостров евреи и техните потомци. Тъй като след 1492 г. евреите са прогонени от Испания, а няколко години по-късно и от Португалия, сефарадския юдаизъм се разпростира в целия средиземноморски ареал след изгонването им от Иберийския полуостров, а по времето на Великите географски открития и в Новия свят. Уикипедия

Автори Зита Митова; Даниела Митова; Жаклин Митова

Издателство Стено



Няма коментари:

Публикуване на коментар