сряда, 19 декември 2012 г.

Дора Панчелиева >> Долма кухня

Долмата е философия, изкуство, до което можем да се докоснем с всичките си сетива

Пълнените ястия са царете на кухнята.
Вкусът на долмата е ненадминат. Така както никоя друга, приготвена на печката храна, тя дава чувството за семеен уют, пълнота и топлина на дома. Превъзходните й аромати ни връщат често към прекрасните времена на детството в кухнята на мама. Долма кухнята е свързана с по-сложна и по-бавна технология, но нали пък нейната родина са местата, в които хората не се състезават с времето, а му се наслаждават. Долмата не е обикновено готвене - тя се нуждае от време за вторична и третична обработка. Но пък вкусовите качества, които се извличат от тази обработка, са шедьовър на гозбите, особено в комбинация с превъзходни сосове, украса и сервиране.


Издателство Еър груп

Долма кухня в Хеликон


Няма коментари:

Публикуване на коментар