четвъртък, 4 септември 2014 г.

>> Енциклопедия Китай

25 китайци за Китай

Територия, политика, икономика, външна политика, туризъм, националности и религии, архитектура, образование и технологии, опазване на околната среда, Тайван, Синдзян и Тибет, традиционна медицина, история, древна култура, митове и легенди, известни дейци, китайски фолклор, китайски театър, музикални инструменти, народно изкуство, световно наследство и музеи...
В 22 раздела са събрани познати и непознати факти за необятния Китай. Енциклопедията е първата по рода си, издавана на европейския пазар, преведена от китайски и в сътрудничество с авторите ѝ.
Богатия снимков материал в книгата спомага за усещането на читателя, че се е пренесъл в друг свят – различен, трудно разбираем, но изключително привлекателен и интересен. Източната култура и бит винаги са будели възхита и недоумение в европееца, а тази книга ни предлага частица от приключението да разберем този странен и особен народ – морала и ценности му, разкрити в древните им митове и легенди; бита и живота на средностатистическия китаец, показан в няколко глави, политическия им строй и система на управление, природата и усилията им в опазването ѝ. (Списание Черно и бяло)

Издателство Ентропи 1


Няма коментари:

Публикуване на коментар